waardevolle school oranjeloWerken aan een

Waardevolle School

Samen bouwen we aan scholen om van te houden

Extern nieuws | Bron: www.greendealscholen.nl 


In navolging van de gemeente Leiden gaat nu ook de gemeente Hilversum schoolbesturen de financiële armslag bieden hun schoolgebouwen te verduurzamen. 

De gemeenteraad heeft hiervoor onlangs de 'Verordening Stimuleringslening Maatschappelijk Vastgoed gemeente Hilversum 2016’ vastgesteld. In een revolverend fonds komt een miljoen euro voor het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed. Met dit fonds wil de gemeente het voor scholen (maar ook voor kerken en sportaccommodaties) aantrekkelijker maken om in duurzaamheid te investeren. Ze kunnen met deze regeling tussen de €5.000 en €150.000 lenen tegen een lage rente. 

De duurzaamheidslening komt voor scholen in Hilversum op het juiste moment. Dit najaar kunnen scholen voor de verduurzaming van hun school een advies op maat laten opstellen. Vanuit de Green Deal Scholen komt daarvoor dit najaar een subsidieregeling beschikbaar. Hier vindt u meer informatie over deze regeling. Nieuwsgierig naar andere financieringsoplossingen? Deze vindt u in Financiering regelen: overzicht. 

Lees ook het persbericht van gemeente Hilversum.